KAN JEG FÅ KORONAVAKSINE

KAN JEG FÅ KORONAVAKSINE?

Alt du trenger å vite om koronavaksinen

COVID-19 pandemien har påvirket livet vårt på en måte vi aldri kunne forestilt oss. Heldigvis har utviklingen av koronavaksiner gitt håp om en retur til normalen.

Hvorfor bør jeg vurdere å få koronavaksinen?

Det er mange grunner til å vurdere å få koronavaksinen. Her er to av de viktigste:

 • For å beskytte deg selv: Koronavaksinen kan gi deg beskyttelse mot alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død dersom du blir smittet med COVID-19.
 • For å beskytte andre: Når vi blir vaksinert, beskytter vi ikke bare oss selv, men også de rundt oss. Dette er spesielt viktig for å beskytte sårbare personer, som eldre og de med underliggende helsetilstander.

Hvordan vet jeg om jeg er kvalifisert til å få koronavaksinen?

Kvalifikasjonskravene til koronavaksine varierer fra land til land, avhengig av hvor mye vaksine som er tilgjengelig. I de fleste land prioriteres eldre og personer med underliggende helsetilstander.

Hvor kan jeg få koronavaksinen?

Når du er kvalifisert til å få koronavaksinen, kan du ta kontakt med legekontoret ditt, et vaksinasjonssenter eller en annen autorisert vaksinasjonsleverandør for å booke en avtale.

Hva skjer når jeg får koronavaksinen?

Når du kommer til vaksinasjonsstedet, vil du bli bedt om å vise identifikasjon og bekrefte at du er kvalifisert til å få vaksinen. Du må også signere et samtykkeskjema.

Vaksinasjon mot COVID-19 administreres i to doser. Den første dosen gir deg noe beskyttelse mot viruset, men den andre dosen er nødvendig for å få full beskyttelse.

Hva er bivirkningene av koronavaksinen?

De fleste bivirkningene av koronavaksinen er milde og forsvinner innen få dager. De vanligste bivirkningene inkluderer:

 • Smerter, hevelse og rødhet på injeksjonsstedet
 • Trøtthet
 • Hodepine
 • Muskel- og leddsmerter
 • Kvalme og oppkast

Jeg er redd for å få koronavaksinen. Hva kan jeg gjøre?

Det er forståelig å være redd for å få en injeksjon, spesielt en injeksjon som er ny og ukjent. Hvis du er redd, snakk med legen din om bekymringene dine. De kan gi deg mer informasjon om vaksinen og hjelpe deg med å ta en avgjørelse om å få vaksinen eller ikke.

Konklusjon

Koronavaksinen er et trygt og effektivt verktøy for å bekjempe COVID-19-pandemien. Hvis du er kvalifisert til å få koronavaksinen, oppfordrer jeg deg til å få den så snart som mulig.

Fem ofte stilte spørsmål om koronavaksinen

 1. Er koronavaksinen trygg?

Ja, koronavaksinen er trygg. Det er blitt testet på tusenvis av mennesker, og resultatene har vist at den er trygg og effektiv.

 1. Er koronavaksinen effektiv?

Ja, koronavaksinen er effektiv. Den kan gi deg beskyttelse mot alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død dersom du blir smittet med COVID-19.

 1. Må jeg få koronavaksinen?

Nei, du må ikke få koronavaksinen. Men jeg oppfordrer deg til å få den hvis du er kvalifisert til å få den.

 1. Hvor kan jeg få koronavaksinen?

Du kan få koronavaksinen hos legekontoret ditt, et vaksinasjonssenter eller en annen autorisert vaksinasjonsleverandør.

 1. Hva skjer hvis jeg ikke får koronavaksinen?

Hvis du ikke får koronavaksinen, er du mer utsatt for å bli alvorlig syk av COVID-19. Du risikerer også å spre viruset til andre.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *